Friendzone - o problema a noii generații?

 Când îţi place foarte mult de o fată sau de un băiat şi te prinzi în jocul seducţiei, s-ar putea să nu-ţi dai seama că, în timp ce "pozai" în tipul/ tipa perfect/ă, ai intrat pe terenul minat denumit "friendzone" sau zona prieteniei. Adică locul ăla din care e imposibil să mai ieşi după ce aţi devenit "atât de buni prieteni".
A fi friendzone, presupune să te trezești într-o relație platonică cu o tipă/un tip pe care o/îl dorești din punct de vedere fizic și cu care ți-ai dori o relație. Asta înseamnă că în loc să te alegi cu o iubită/iubit, te alegi cu încă o surioară/un frățior. Și acest lucru se întâmplă doar pentru că tu permiți.
De obicei, fata/băiatul aceea/acela este fie o/un coleg/colegă, fie o anumită persoană din cercul tău social.
Cu acea fată/acel băiat faci cam tot ceea ce face un cuplu, în afară de săruturi. Cu alte cuvinte, doar vă plimbați, discutați, îi faci diferite favoruri, ea/el ți se plânge că prietenul/prietena ei/lui o/il înșală și se poartă urât cu ea/el, iar tu o/il consolezi și-i dai sfaturi; tu te plângi de cât de mult ai suferit după fosta ta/fostul tău… Chestii de genul.
Relațiile dintre un băiat și o fată trebuie să aibă un singur traseu, iar acela nu este unul platonic. Nu spun că nu este bine să ai amice sau amici, însă nu pe fetele/băieții cu care  ți-ai dori o relație.
Însă avem tendința de a spune că am fost puși în “friendzone” de către acea persoană de care ne place, însă adevărul este că noi înșine (cu mânuțele astea două) ne punem în această situație. Pentru că în loc să abordăm persoana respectivă printr-o atitudine corespunzătoare (complimente, flirt, invitație în oraș etc), din lipsă acută de curaj, unii dintre noi alegem să facem parte din viața acelei persoane printr-o metodă greșită, și anume, calea prieteniei. Totul pornește dintr-o simplă frică de a nu fi refuzat, generată din lipsa de încredere în sine. Așa că, oricât ne-am plânge, noi înșine am creat aceasta situație numită “friendzone”.
Dar care sunt motivele pentru care ea sau el alege să fii amicul ei sau amica lui în loc de iubitul sau iubita?
a)Nu îți faci clar cunoscute intențiile sau rămâi prea mult în zona de confort, ea/el interpretând interacțiunea cu tine ca pe o relație amicală sau de tip frate – soră;
b)Nu este atrasă/atras de tine și te refuză politicos, trântindu-ți frustranta replică: „… însă putem rămâne prieteni!”
c)Își dă seama că îți place de ea/el și profită de asta pentru a te folosi când are nevoie de ceva, trecându-ți numărul la telefoane utile.
Care sunt semnele că eşti în friendzone şi nu ai nicio şansă să ieşi de acolo?Să aflăm împreună:
1 . Încerci mereu să vă vedeţi doar voi doi, dar acceptă să vă întâlniţi doar în locuri publice? Nu te gândi că doar are nevoie de mai mult timp. Cel mai probabil e un mod elegant de a nu te refuza, dar a te ţine totuşi la distanţă şi "în priză", în acelaşi timp.
2 . Te invită la o petrecere şi apoi stă cu tine 5 minute (adunate!) toată seara? Iar tu petreci restul de timp cu oameni pe care probabil nu-i cunoşti şi care au primit invitaţii pe Facebook. Dacă nici acum nu realizezi că sunteţi "doar prieteni", poate ar trebui să-ţi facem o schemă.
3 . Îţi face mereu cunoştinţă cu alte fete/alţi băieţi, iar tu crezi că te testează? Puţin probabil! Dacă ar vrea să fie cu tine, nu ar face niciodată asta. Niciodată! Mai degrabă s-ar putea să încerce să te cupleze cu cineva.
4 . Când îi propui ceva ce seamănă cu o întâlnire, e mereu ocupat/ă sau vine şi cu altcineva? Dacă te gândeşti că încearcă doar să pară "hard to get", mai gândeşte-te o dată!
5. Deşi e prea ocupat/ă să vă vedeţi, vorbiţi mult la telefon sau schimbaţi mesaje? Nu înseamnă că eşti mai important/ă decât orice ar avea de făcut. "Traducerea" corectă e că îi place să comunice cu tine, dar nu ţine neapărat să te şi vadă. Iar asta ar trebui să-ţi spună ceva.
6 . Îţi spune că îi place de un prieten/o prietenă de-a ta? Iar tu crezi că vrea doar să te facă gelos/geloasă! E o probabilitate, dar mică. Cel mai sigur vrea să joci rolul de Cupidon şi se bazează pe ajutorul tău. Oricât de mult ai încerca tu să negi evidenţele.
7. Plânge mereu pe umărul tău? E clar că îi eşti prieten foarte bun. Şi atât! Sau poate chiar ca un frate/o soră.


"Între bărbaţi şi femei prietenia nu este posibilă. Poate exista pasiune, duşmănie, adoraţie, dragoste, dar, în nici un caz, prietenie."
Oscar Wilde


autor : Mariana Gorea