Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Exista sau nu prietenie intre o fata si un baiat ?

 Probabil te-ai confruntat şi tu măcar o dată în viaţă cu situaţia când mergând alături de un coleg de clasă sau un simplu prieten (de sex masculin), toţi cunoscuţii vă întreabă pe un ton ciudat „Chiar sunteţi simpli colegi sau e ceva mai mult?”
Bernard Shaw spunea: „Prietenia dintre o fată şi un băiat – o relaţie dintre doi foşti iubiţi sau o relaţie dintre doi viitori iubiţi”. Doi oameni care petrec mult timp împreună e imposibil ca la un moment dat să aibă dorinţa să-l sărute pe celălalt, să-l cuprindă, să-l protejeze. Până la urmă, nici chiar pe cel mai bun „pur şi simplu” prieten nu ai vrea să-l dai la nimeni.
Ești mereu gata să asculți un prieten care are nevoie să vorbească cu cineva. Iar în ultimul timp ai vorbit foarte mult cu unul dintre ei. Există însă o problemă: acel prieten este o persoană de sex opus. „Suntem doar prieteni”, îți spui, gândindu-te că și cealaltă persoană consideră la fel. Ar trebui să-ți faci griji?
Ce se poate întâmpla
Nu este greșit să ai prieteni de sex opus. Dar să presupunem că legi o prietenie mai strânsă cu unul dintre ei. Într-o astfel de situație, persoana în cauză poate trage concluzia că îți dorești mai mult decât o simplă prietenie. Nu este acesta mesajul pe care vrei să-l transmiți? Iată câteva modalități prin care, chiar fără să vrei, acest lucru se poate întâmpla:
●Îi acorzi unei persoane prea multă atenție.

●Răspunzi atenției acordate de cineva.

●Încurajezi o persoană să-ți acorde atenție.
Concluzia: Discuțiile repetate și atenția constantă acordată unei persoane sunt indicii ale unui interes romantic.
De ce contează
●Rănești sentimentele celeilalte persoane.

●Îți strici reputația.
Concluzia: Cei care transmit semnale romantice fără a avea intenții serioase, îi rănesc și pe ceilalți, și pe ei înșiși.
Sugestii
●Fii atent la comentariile altora. O întrebare de genul „Tu și cutare sunteți împreună?” ar putea fi un semn că ați devenit prea apropiați.
●Poartă-te la fel cu toți prietenii tăi de sex opus. Nu-i acorda unuia dintre ei mai multă atenție decât celorlalți.
●Ai grijă la mesaje, inclusiv la frecvența și la conținutul lor, precum și la ora la care vă scrieți. Nu e cazul să-i scrii unei persoane de sex opus la miezul nopții
Am pus următoarea întrebare multe persoane:"Există dupa parerea ta, prietenie între o fată și un băiat?", așa că haideți să aflăm împreună:
"Da, exista prietenie intre o fata si un baiat. De cele mai multe ori, lumea considera ca acest fapt nu este in totalitate posibil deoarece unul dintre ei cu siguranta va căpăta sentimente. Nu este un lucru gresit ci este chiar adevarat, insa exista si cazuri in care nu se regasesc sentimente de iubire intre cei doi prieteni. Si oricat de apropiati ar parea, nu tot timpul se plac intr-un sens mai avansat." – Andreea
"Nu exista prietenie între o fata si un băiat deoarece la un moment dat unul din ei va avea sentimente față de celălalt , ori fata ori băiatul dar de cele mai multe ori fata pune prima sentimente si se atașează mai mult." – Cosmina
"Da,exista..depinde si de fata si de baiat.." – Anna
"Da ar putea exista o prietenie între un baiat si o fată asta pentru ca intre ei poate nu exista un sentiment atât de puternic încât să fie mai mult decat prieteni." – Timea
"Păi eu zic ca poate exista prietenie între un băiat si o fata...dar depinde daca sunteti foarte apropiați și va cunoașteți de mult timp..este posibil ca unul din voi sa capete sentimente..
Este foarte rar ca intre un băiat si o fata sa fie doar prietenie..dar nu este imposibil. – Adriana
"In opinia mea, da, poate exista prietenie intre o fata și un băiat. De ce cred asta? Pentru că prietenie poate sa existe intre orice, indiferent de statutul social, mentalitatea de a gândi sau aspectul fizic. Iar dacă exista prietenie intre oameni atât de diferiți este cu siguranța posibila prietenia intre un băiat și o fata. Dacă ești băiat, și îți iubești prietena nu înseamnă ca ești îndrăgostit de ea, nu înseamnă ca vrei sa-ți fie soție și mama copiilor tăi , ci doar ca vrei și ai nevoie sa fie acolo in anumite momente din viața, fie bune sau nu. La fel este și in rândul fetelor. Dacă ne iubim prietenul nu înseamnă ca suntem “ amorezate “ , ci doar ca avem nevoie de cineva pe care sa stim ca ne putem baza oricând. Cineva care va fi acolo. Iar acea persoane nu trebuie sa fie mereu o fata. Mai ales ca stim cu toți ca o prietenie intre 2 fete sau 2 băieți nu e niciodată la fel de puternica ca relaia ( de prietenie ) dintre un băiat și o fata. Mereu va veți simți ca frății. Fiind fata vei simți ca mereu exista cineva care te va apăra și va avea Grija de tine. Fiind băiat vei avea mereu Grija ca prietenei tale sa-i fie bine. Sa nu fie rănită , sa nu sufere și sa fie fericita."- Anca

autor: Mariana Gorea