SPIRITUL CRACIUNULUI


Crăciunul este momentul cel mai așteptat al anului, când membrii familiei și prietenii cei mai apropiați se strâng în jurul mesei festive, încărcate cu bunătăți, pentru a sărbători cum se cuvine.
Puține sărbători sunt la fel de așteptate așa cum este Crăciunul, pe lângă schimburile de urări călduroase și cadouri, avem parte și de reconectare cu rude mai mult sau mai puțin apropiate și de intrarea într-o atmosferă festivă unde toți devenim mai generoși și mai receptivi la nevoile celor din jur. 
Când suntem mici, Crăciunul este pentru noi o sărbătoare plină de tradiții. Îi scriem Moșului, decorăm bradul, colindăm sau chiar ne ajutăm părinții să pregătească masa pentru reuniunile de familie. Pentru mulți însă, pe măsură ce înaintează în vârstă, unele tradiții încep să se piardă. Pierd și inocența pe care ne-o dă Crăciunul, pierd joaca și chiar frivolitatea colindelor și uneori chiar bunătatea pe care o aduce sărbătoarea. Pierd Spiritul Crăciunului.
De Crăciun, trebuie să te distrezi. Trebuie să lași seriozitatea la o parte și să te simți copil. Fie că te îmbraci cu haine haioase, fie că alergi prin zăpadă, fie că intri în jocuri cu copiii din jurul tău. Și apoi mai sunt și cadourile.
Crăciunul nu este un moment în care oamenii au un comportament neobișnuit, ci este de fapt singura perioadă din an în care oamenii pot să asculte de impulsurile lor naturale și să-și exprime adevăratele sentimente – iubire, dărnicie, pace - fără ca ego-ul lor să se simtă în pericol. De fapt, Crăciunul este poate singura perioadă din an când oamenii au șansa să fie ei înșiși.…
Spiritul Crăciunului îndeplinește cele mai mari dorințe ale omenirii – iubire, afecțiune, apartenență, compasiune, pace, armonie…
Crăciunul este momentul în care simțim tandrețe pentru trecut, curaj pentru prezent și speranță pentru viitor.
Crăciunul nu este de fapt o perioadă sau un sezon al anului, ci este mai degrabă o stare a minții noastre. Să prețuiești pacea și bunăvoința, să simți compasiune, asta înseamnă să simți adevăratul Spirit al Crăciunului.

Orice se întâmplă de-a lungul anului, haideți să păstrăm Spiritul Crăciunului în inimile noastre ca pe o stea strălucitoare. Orice îndoieli sau temeri ne încearcă, să ținem în sufletul nostru trăirile pe care le avem de Crăciun și să ne reîntoarcem mereu la credința pură pe care am avut-o în copilărie.

"Uneori cred că avem așteptări prea mari de la ziua de Crăciun. Încercăm să înghesuim în ea toată bunătatea și umanitatea dintr-un întreg an. În ceea ce mă privește, mie îmi place să îmi trăiesc Crăciunul câte un pic, pe tot parcursul anului. Și chiar dacă și eu alunec spre sărbători – le las să mă surprindă – mă trezesc într-o dimineață și îmi spun brusc: <<Ah, astăzi este ziua de Crăciun!>>" - David Grayson

autor: Mariana Gorea