Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Cum ii arati ca tii la el/ea si ca iti pasa

 Cel mai mare dar pe care îl poţi face unui om este timpul tău. Pentru că odată trecute, clipele nu se mai întorc înapoi. Oamenilor nu le pasă cât de multe ştii, până nu ştiu cât de mult îţi pasă.
Iubirea se măsoară în clipe. Clipe în care uiţi de tine şi îl pui pe celălalt pe primul loc.
Crezi că nu are cea mai mică îndoială că îl iubești? Nu este chiar așa! Băieții își fac foarte des probleme în legătură cu relația lor, doar că sunt mult prea orgolioși ca să întrebe din cinci în cinci minute (așa cum facem noi) dacă îi iubim.
Sentimentul pe care îl ai atunci când iubești este absolut. Doar că nu toți iubim la fel, și mai ales, nu toți simțim la fel. Unii pot crede că nu ne pasă de ei, din diferite motive, când defapt nouă chiar ne pasă de acea persoană. Iată doar câteva lucruri pe care să le faci, pentru a-i transmite că îți pasă de el/ea:

- Arată-i afecțiune în public. Nu-ți fie rușine sau frică să faci asta,  chiar și atunci când alți oameni vă privesc.
- Când se simte descurajat(ă) sau rănit(ă), îl/o poți ține de mână, spune-i că îl/o iubești și că îți pasă.
- Laudă-l/o atunci când sunteți împreună, dar și atunci când nu sunteți împreună. Vorbește lumii despre el/ea și despre cât este de minunat(ă).
- Oferă-i atenția și timpul tău. Lucrurile importante pentru tine au prioritate. Corect?
- Nu iubi pentru a primi înapoi iubire. Iubește necondiționat.
- Vorbește-i frumos. Nu vă jigniți nici măcar în glumă.
- Cere-i părerea înainte de a lua o decizie. Încearcă la modul cel mai serios să iei în considerare acest punct de vedere.
- Iartă și încearcă să uiți micile incidente. Mânia sau răzbunarea nu îți vor ajuta relația.
- Recunoaște-ți greșelile. Asumăți-le !
- Ține-i partea. Atunci când este o discuție aprinsă, mai ales între prieteni sau familie, chiar dacă nu are întodeauna dreptate, ține-i partea și încearcă să salvezi situația.
- Susține-i interesele. Atunci când îți vorbește despre ceva important pentru el/ea, arată-i susținerea ta. Chiar dacă ți s-ar putea părea niște tâmpenii..fii alături de el/ea și încurajează-i acțiunile.
- Când spune sau face ceva ce te deranjează, discutați despre asta. Cu calm, încercă să spui cum te-a făcut să te simți și de ce te deranjează. Dacă lași lucrurile nediscutate, în mintea ta, după un timp, se vor transforma în ceva mai serios, iar asta va fi mult mai greu de rezolvat.
- Alintă-ți partenerul/partenera cu pseudonime frumoase și haioase.

- Când nu se simte bine, chiar dacă este vorba de o simplă migrenă, oferă-i ajutorul tău.
Totuși, tu îl iubești la fel ca în prima zi, însă stresul vieții cotidiene și timpul din ce în ce mai puțin pe care îl aveți la dispoziție acționează ca o barieră în calea fericirii voastre. Nu trebuie să îi declari iubirea într-un mod pompos care să îți ocupe timp și să te sece de bani. Poți face una din următoarele lucruri:

- Reamintește-i de prima voastră întâlnire, primul sărut. O bună ocazie să vă reîntoarceți în trecut, nu numai prin amintiri, ci și fizic. Du-l la primul loc unde v-ați cunoscut, ori în locul unde v-ați sărutat prima oară.🤗
- Inrămează o poză cu voi doi! Cât de mișto sună asta, nu? Stai liniștită, nu va crede nimeni că sunteți narcisiști, ci doar doi tineri îndrăgostiți.🤭
- Micile lucruri chiar contează, iar iubitul tău te va aprecia și mai mult după ce îi faci un mic cadou. ❤
- Țineți-vă de mână pe stradă, mângâie-l ușor pe creștetul capului. Micile gesturi de afecțiune arată cel mai bine cât de mult ții la el.😍

„Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în  jurul nostru devine mai bun.” - Paulo Coelho

autor: Mariana Gorea