HOBBY-urile

 


Hobby-urile mai ales in timpul liceului au un impact imens asupra dezvoltării noastre mintale, sociale cat si raționale .

Fiecare are un (lucru al lor) poate fi dansul, cantatul scrisul etc.. 

Ei deobicei se exprima prin lucrurile favorite, isi exprima sentimentele, trăirile chiar si ideile proprii 

In acelasi timp exista multi adolescenți dar si adulți care nu isi cunosc pasiunile, nu stiu ce îi pasionează sau ce vor sa facă mai departe in viata. Cu asta se confrunta multi elevi care sunt la sfârșitul clasei a XII-A si nu stiu ce vor sa faca mai târziu. Ei bine noi vrem sa nu pățești la fel asa ca chiar daca esti in a 9a sau a 12a aici sunt niste sfaturi : 



      1 Găseșteți motivația 

Primul lucru este sa vrei sa iti descoperi pasiunile, singurul lucru care ne opreste este motivația 

Daca esti o persoana care isi găsește greu energia de a face ceva imcearca un mic truc : fă-ți un program seara pentru ce ai de facut dimineața, incearca sa il respecți NU UITA ITI I-A APROXIMATIV 20 DE ZILE SA ITI STABILEȘTI O RUTINA, odata cu satisfacția evoluției tale o sa iti fie mult mai ușor sa iti gasesti motivația 

    2 Increarca lucruri noi 

Liceul este plin de oportunități, proiecte olimpiade, concursuri, inearca sa te înscrii, observa cum te descurci pe parcurs (daca ai o personalitate sociala extrovertita sau daca esti o persoana introvertită care nu se descurca asa de bine in a-și expune ideile liber față de restu ) 

Nu-ți fie frica sa încerci, sa stii ca toata lumea la rândul lor au încercat lucruri noi, la unele au dat greș, la altele au reușit descoperind astfel noi părți ale personalităților lor. DOAR ÎNCEARCĂ! 



3 Perfecționează-te 

-Odata ce esti unul dintre norocoșii care și-au descoperit pasiunile, perfecționează-te, observa daca iti place sa te afunzi in istoria ei, daca iti place sa descoperi lucruri noi, odata ce realizezi ca esti interesat de tot ce conține hobby-ul tău FELICITĂRI ȚI-AI GĂSIT O NOUA (sau singura) PASIUNE 

Acestea sunt sfaturile noastre, sper ca am fost de ajutor  


autor: Eva Maria Purtuc