Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Profesorul perfect (?)

 

Cred ca știm cu toții că noi, profesorii, avem cele mai multe așteptări de la elevi. Punem accentul pe promtitudine, pe respect, pe activitate, pe teme făcute. Ca să nu mai vorbim de dorința noastră de a avea liniște totală la ore, mai puțin atunci când punem întrebări care se vor a fi răspunse. Vorbim mereu despre cum ar arata clasa perfectă, despre cum ar funcționa orele și ce liniștiți am fi dacă totul ar merge așa cum ne dorim. Dar uităm că pretențile pot fi întoarse, căci până la urmă nu suntem nici noi perfecți și că poate metodele pe care le folosim, chiar dacă le percepem a fi perfecte și eficiente, nu sunt de cele mai multe ori pe placul elevilor. Prin urmare, am decis să rog câțiva elevi ai clasei a IX-A să descrie în câteva cuvinte simple, portretul unui profesor perfect ( sau mă rog, îmbunătățit). Veți fi surprinși să vedeți că pretențile nu sunt mari, ci doar.... mai umane! Deci să luăm aminte...

În opinia mea ,, profesorul perfect ” este acel profesor ce ține cont de părerile elevilor săi, încearcă să le înțeleagă punctele de vedere, punându-se in locul acestora. Un ,, profesor perfect ” nu se folosește de statutul său pentru a-și impune autoritatea, atâta timp cât este tratat cu respect. ,, Profesorul perfect ” nu privește școala ca pe o formalitate, adică nu se mulțumește doar cu predarea lecției, ci vrea sa fie sigur că modul său de predare este destul de atrăgător pentru a stârni interesul elevilor asupra lecției.  (Cosmin )

Ei bine, profesorul perfect în perspectiva mea este acel tip de persoană care îți este un al doilea părinte ,care îți este ca un prieten, care te ajută să înțelegi ,te face să îți placă să înveți cu drag nu trebuie sa fie strict cu noi pentru a ne face să învățăm. Trebuie să ne înțeleagă unele probleme și să fim ajutați ,să nu primim multe teme ,să fie liniștit, calm, să nu urle pe noi, să nu ne certe dacă nu știm ceva. Să ne ajute să înțelegem chestiile pe care nu le-am înțeles . Un profesor bun te ocrotește ,te aduce cu picioarele pe pământ … Acesta este profesorul perfect în perspectiva mea. ( Petronela )

În opinia mea, profesorul perfect nu stiu dacă există, deoarece nimeni nu e perfect , dar dacă ar fi să o spun , profesorul perfect din perspectiva mea ,este acel profesor care știe să se înțeleagă cu elevii lui/ei ,care ne înțelege, este amuzant, care își face meseria cu tot dragul și nu este plictisit de ceea ce face. Eu cred că orice profesor este perfect în felul lui, dar așa ar fi un profesor perfect din perspectiva mea. (Denisa )

Profesorul ideal este acela care se înțelege cu elevii, care îi învață, care le explică frumos și nu țipă, glumind deseori. Trebuie să aibă o energie pozitivă. ( Mihaela)

autor: Prof. Moldovanu Andreea-Mirela