Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Gând de început , pentru sfârșit

 

Liceul e fără doar și poate una dintre cele mai marcante etape din viața unui om. Nu ne dăm în lături când spunem că aici ni s-au întâmplat probabil cele mai frumoase și interesante lucruri din viața noastră. Căldura timpului petrecut în băncile școlii, cu prietenii și colegii, cu profesorii dragi sau poate mai puțin dragi va rămane mereu o amintire plăcută. Din păcate pentru generația prezentă, destinul nu a fost așa de generos, răpindu-i mai bine de un an toate plăcerile și experințele frumoase de pe holurile școlii. Cu toate astea, elevii clasei a 12-a B au reușit să acumuleze povești și amintiri pe care să le poarte cu drag în viitoarea lor călătorie. I-am rugat așadar să ne împărtășească puțin din gândurile lor și deși școala abia a început, se gândesc la sfârșit în următoarele rânduri :


Denisa Popa: În acești 4 ani de liceu am învățat cum să fi o persoană mai bună, cum să legi prietenii cu colegii și inclusiv cu profesorii. Experiența mea a fost una deosebită iar așteptările mele pe finalul acestui an de liceu sunt note excelente la Bacalaureat, obținute cu multă muncă. Sper să mă realizez, să am un viitor foarte bun și să ajung acolo sus unde mi-am propus.

Nicoleta Purtător: Experiența mea în acești ani de liceu a fost una minunată, deși s-a desfășurat în mare parte în online. Orele în acest mod au fost destul de dificile la început, dar am învățat faptul că dacă îmi doresc ceva oricât de greu ar fi voi reuși în cele din urmă. Acum în ultimul an petrecut în acest liceu știu că mă așteaptă multă muncă, dar aș vrea să-l închei frumos cu rezultate bune, pentru a putea ajunge în viitor acolo unde mi-am propus.

Roxana Purător: Pentru mine cei patru ani de liceu au fost și cu bune și cu rele ,dar așa cum au fost au trecut și nu-mi vine să cred că sunt deja în clasa a12-a și anul acesta mai închei cu succes, așa am eu speranță și încredere, încă un capitol frumos și special din viața mea. Singurul regret pe care l-am dobândit în acești patru ani de liceu, este faptul că a venit acest virus peste noi toți și cumva ne-a închis fără ca noi să ne dorim în case și ne-a făcut să intram într-un sistem de învățare nu prea plăcut și benefic pentru noi elevii, în opinia mea. Cu speranță și încredere în Dumnezeu, eu personal cred că o să fie bine și voi încheia foarte frumos și foarte plăcut acest an. Cei patru ani de liceu pentru mine per total au fost foarte frumoși așa cum au fost ei, cu bune și cu rele.

Mureșan Andreea : Vai, anii de liceu...  ce pot sa spun? Deși o parte din ei au fost petrecuți online au fost unii dintre cei mai frumoși ani. Pot spune că am cunoscut oameni minunați cu care am trecut prin bune și rele (probleme cu directoarea, jandarmii, cu unii profesori). Cu toate astea, am trecut cu brio împreunaă și am învățat cum să ne ajutăm reciproc. Dorința mea ar fi să fie un an cât mai frumos, cu toate că va fi stresant. Sper să ne  facem amintiri frumoase și să continuăm ca o clasă unită ca până acum. Să nu uităm cine a fost a 12-a B cândva!


Le urăm succes și multă putere de muncă pentru acest an!


Prof. Moldovanu Andreea- Mirela