Interviu exclusiv cu tânărul talent Capmare Vlad: Pasiune, Determinare și Ambiție

Make reading cool again

 

Știți un lucru care nu se va demoda niciodată?

Cititul! Și da, știm ca părinții și profesorii deopotrivă vă îndeamnă constant să citiți cât mai mult, să scoateți capul din telefoane și să vă afundați în filele unei cărți bune. Și mai știm și că vi se pare un îndemn stresant și deloc atrăgător, dar vă promitem că merită. Important este să citiți, să experimentați și să îndrazniți. O vorbă din popor spune că cel care nu citește, nu a găsit încă cartea potrivită! Poate pe noi nu ne credeți când vă recomandăm lecturi (pe lângă cele obligatorii), așa că le-am rugat pe fetele din clasa a XI-a B să împărtășească titlurile care le-au ținut cu sufletul la gură și pe care le recomandă mai departe :

Fleischer Maria Izabela : “o poveste emoționantă despre durere și vina, care te va prinde pana la ultima pagina

. “Un an fără tine” de Nina de Pass este un roman “young adult” plin de inițiativă, dar și sensibilitate. Este vorba despre emoțiile tinerilor aflați la vârsta adolescenței, despre iubire, prietenie, familie, sacrificii și personaje care sunt la început de viață. Am ales să citesc această carte, deoarece titlul m-a atras din prima și mi s-a părut extrem de interesantă, iar după părerea mea dacă ar citi și altcineva cartea se va regăsi în unele părți ale cărții.


Fulop Julia : Eu am ales seria de carti Mai presus de el”. În această serie este vorba despre trecutului dureros al unei femei care a iubit bărbatul nepotrivit mult timp. Ne învață ce este iubirea, cum sa trecem peste, să lăsam trecutul deoparte și să ne bucurăm de prezent. Recomand aceasta carte cu mare încredere deoarece este o poveste de dragoste foarte frumoasă. Autoarea a știut cum să te facă să nu mai lași cartea din mâna fără doar și poate. “Femeia îi va ierta întodeauna bărbatului ei multe, poate chiar prea multe, însă nu va putea să îi ierte niciodată absența

” - Acest citat m-a făcut să citesc toate cele 3 cărți într-o luna . Chiar merită!

Rus Anda

: În seria de cărți Jurnalul unui Adam este vorba despre un băiat care își povestește viața amoroasă din adolescență și cum s-a dezvoltat el pe parcursul tinereții, până în prezent. Are parte de tot felul de experiențe cu diferite fete din care el învață pe parcurs ce ar trebui să facă și ce nu. Recomand această carte în special persoanelor care preferă poveștile de dragoste, pentru că și eu de asemenea sunt o mare fană a acestora. Pe mine m-a ținut mereu cu sufletul la gură! Mi-a plăcut foarte mult felul autorului de a scrie, inclusiv metaforele utilizate.

Angelescu Larisa : “Reginade gheață este o poveste scrisă la persoana întâi, despre o lume întunecată de basm ,în care orice este posibil.Cartea spune povestea unei femei (Alice Hoffman) lovită de un fulger. Cartea amestecă elemente de fantastic și real,întru-un stil viu ,puternic și feminin. M-a impresionat această carte deoarece mi-au plăcut mult descrierile și povestea autoarei.

Spor la citit!


Prof. Moldovanu Andreea-Mirela