Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

La ce filme ne mai uitam

A venit toamna… Acoperă-mi inima cu ceva. Cu umbra unui copac sau mai bine… cu un serial la care mă pot uita! Știm că a venit vremea în care ieșitul pe afară nu mai e la fel de confortabil, așa că tindem să căutam entertainment în confortul casei noastre. Și ce poate fi mai frumos decât un film sau un serial bun într-o seară friguroasă de iarnă? Exact! Nimic!

Colegii din clasa a X-a A sar în ajutorul nostru cu niște recomandări pentru serile în care nu aveți prea multă inspirație și nici prea multă răbdare să dați scroll pe Netflix:


Denisa Moise-Gherman: Nu ma uit prea mult la seriale/filme dar , când găsesc ceva ce îmi place și mă fascinează nu mă mai las de el. Aș avea câteva recomandări de filme/ seriale pe care le-am văzut și sunt incredibile: OUTER BANKS --Acțiunea serialului este complexă. Este vorba despre o gașca a lui John B, formată din Pope, JJ, și Kiara care sunt în conflict cu Rafe, Kelce, Barry, Topper. Acțiunea începe pe plajă când Topper aproape îl îneacă pe John B. într-un acces de furie, iar JJ îl oprește după ce îi pune pistolul la tâmplă.John B. încearcă să își găsesca tatăl dispărut ,iar totodată se îndrăgostește de Sara. Polițiștii sunt corupți, fapt care demonstrează că împart banii a unui localnic decedat.  Mi-a plăcut acest serial deoarece are la baza mister, acțiune și drama cea ce pe mine ma fascinează . Îmi place cum ilustrează toate relațiile pe care le avem în viața, pornind de la relația de familie până la cea de prieteni.



Daca îți plac serialele cu medici și cu acțiunea ce se petrece într-un spital, trebuie neapărat să vezi  NEW AMSTERDAM . Acțiunea acestui serial  îl urmărește pe Dr. Max Goodwin în timp ce devine directorul medical al uneia dintre cele mai vechi spitale publice din Statele Unite, urmărind să reformeze unitatea neglijată prin ruperea birocrației sale, pentru a oferi îngrijiri excepționale pacienților. Mi-a plăcut foarte mult acest serial deoarece îmi place tot ce este legat de medicină în general și să vad cum acei medici își dau și viața doar ca să salveze acel pacient, cea ce e impresionant.

Ar mai fi și ENOLA HOLMES

.Acțiunea acestui film este despre sora adolescentă a celebrului Sherlock Holmes , care călătorește la Londra pentru a-și găsi mama dispărută, dar ajunge la o aventură palpitantă, împerecheată cu un lord fugărit în timp ce încearcă să rezolve un mister care amenință întreaga țară . Mi-a plăcut acest film  pentru ca îți arată că viața te pune la multe încercări .

    Mai sunt o mulțime de filme/seriale dar acestea sunt cele care m-au făcut să le vizioneze cu drag.


Porcărașu Cosmin: Aș putea recomanda oricui serialul OUTER BANKS care a debutat pe Netflix în data de 15 aprilie 2020. În acest serial este vorba despre un băiat care împreună cu prietenii săi caută nava Royal Merchant pe care se aflau lingouri de aur în valoare de 400 de milioane de dolari, dar întâmpină diverse probleme în procesul de capturare a acesteia. Acest serial te va ține în suspans având multe întorsături de situație!

Mihaela Păcurar: Filmul meu preferat pe care îl recomand cu drag oricui se numește

FREE REIN. Din acest film mi-e mi-a plăcut în mod exceptional prietenia sinceră legata între un om și un animal .Recomand acest film spre vizionare tuturor tinerilor care vor să-și achiziționeze un animăluț, pentru a putea vedea ce înseamnă o prietenie dintre om și animal .Iar acțiunea captivantă a filmului îl va ține sub tensiune pe spectator .Este un film reușit din toate punctele de vedere!


Prof. Moldovanu Andreea-Mirela