Vreau sa invat limba engleza


    
Metodele tradiționale de predat nu mai sunt printre cele mai plăcute și apreciate de către elevi , iar timpul de adaptare al nostru, al profesorilor, pare să fie foarte scurt în comparație cu rapiditatea evoluției tehnologiei și implicit a societății din care fac parte elevii noștri. Cu toate acestea, limba engleză s-a aflat mereu printre” the cool guys”, fiind o materie foarte interactivă și flexibilă . Întâlnim limba engleză în absolut toate colțurile lumii și ale internetului. Nu cred că are rost să enumerăm neapărat beneficile cunoașterii acestei limbi, pentru că mai mult ca sigur sunt cunoscute de toată lumea. În schimb, elevii clasei a X-a A vin cu patru recomandări în ceea ce privește învățarea acestei limbi. Metodele sunt dintre cele mai plăcute :

Silviu Pădurean : Engleza este cea mai vorbită limbă de pe glob și fiindcă este atât de populară sunt foarte multe surse din care o poți învăța. Muzica este un mod foarte bun de a învață engleza, desigur în combinație cu niște lecții de limba engleza. Muzica îți îmbogățește vocabularul și te ajuta cu pronunția. Cel mai ușor poți învăța din melodiile cu un ritm mai lent, unde poți să auzi cuvintele cu ușurință. Niște genuri muzicale care m-au ajutat foarte mult au fost Jazz-ul, Blues- ul și Boom Bap-ul. Sigur, sunt multe alte genuri care te pot ajuta în procesul de învățare, trebuie doar să găsești ceea ce îți place.

Cosmin Porcărașu: Mai mult ca sigur toți jucăm jocuri video. Dar vine întrebarea : cum ajută jocurile jocurile video în îmbunătățirea abilităților lingvistice și dezvoltarea cognitivă? Cheia este practică, practică și mai multă practică! Învățarea jocurilor video necesită în mod natural integrarea mai multor abilități lingvistice, inclusiv citirea, ascultarea, vorbirea și chiar scrierea în unele jocuri. Și eliminând teama de a face greșeli atât de frecvente la elevi în cadrul claselor tradiționale, elevii sunt liberi să practice limba și să își dezvolte în continuare abilitățile lingvistice și cognitive în acest proces. Elevii învață în mod natural mai repede și înțeleg mai mult atunci când sunt forțați să folosească informații deseori și în situații din lumea reală, chiar și cea falsă creată de jocurile video. În esență, aceasta este învățarea contextuală foarte asemănătoare cu ceea ce se întâmplă  când o persoana trăiește în străinătate și este forțată să interacționeze cu oamenii într-o altă limbă. Așadar, oferind atât context, cât și feedback constant, jocurile video le permit studenților să folosească cunoștințele pe care le dobândesc în sălile de clasă sau în studiile convenționale pentru a învăța și stăpâni mai rapid limba engleză sau orice altă limbă nouă.

Denisa Moise-Gherman : In opinia mea, limba engleză se poate învăța mai ușor prin filme deoarece, dacă te uiți la un film care îți place, atunci poți memora cuvintele pe care nu le știi sau nu le înțelegi. Uitându-te la filme care îți plac și te fascinează, e mult mai ușor să înțelegi ce vor să îți transmită personajele respective. Pot spune că din punctul meu de vedere filmele care poți să te uiți liniștit fără subtitrari în română sunt următoarele: , Enola Holmes , The Devil All the Time , Becoming, Black Mirror: Bandersnatch . Acestea sunt doar câteva dintre filmele foarte atractive văzute de mine. Prin urmare filmele sunt o alternativă foarte bună pentru a învăța engleza

Mihaela Păcurar : Așa cum urmărind filme sau desene animate poți învăța limba engleza ,la fel se întâmplă și atunci când citim o carte . Cunoscând un cuvânt și asociindu-l imaginilor din carte ,putem afla înțelesul unei propoziții sau fraze . Apoi cu ajutorul aceluiași cuvânt putem afla înțelesul altui cuvânt pe care traducându-l,îl putem învăța. Repetând o frază sau o propoziție de mai multe ori ne vom îmbunătății pronunția cuvintelor . Mai adăugăm și faptul că vedem mereu structura propozițiilor și învățăm cum să așezăm cuvintele în propoziție. Așadar o carte, la fel ca filmele, ne poate ajuta să învățăm și sa înțelegem mai ușor limba și totodată pronunția în limba engleză.


Prof. Moldovanu Andreea- Mirela