Seria fenomen “Harry Potter” de J. K. Rowlling

 

În acest articol  o să vorbim despre seria fenomen “Harry Potter” de J. K. Rowlling. 


Harry Potter, atât cărțile cât și filmele au făcut parte din copilăria multora din generația noastră. Și, cred că, o mare parte din noi iși doreau să primească acea scrisoare de admitere la Hogwarts. 


Prima carte din serie, Harry Potter și Piatra Filosofală, ne prezintă un Harry care habar nu are de existenta magiei până în ziua în care împlinește 11 ani și-l întâlnește pe Hagrid, care-i confirmă faptul că Harry este un vrăjitor. 


Pe faimosul tren care-l duce pe acesta spre Hogwarts, îi întâlnește pe Ron Wesley și Hermione Granger, care pe parcursul seriei or să devină ca o familie pentru el. 


Ajunși la Hogwarts, urmează mult așteptata ceremonie de repartiție. În care, fiecăru-i tânăr vrăjitor i se spune casa din care v-a face parte pe tot parcursul celor 7 ani de școală. Cele patru case fiind Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw si Slytherin. 


Dacă sunteți Potterheads înrăiți ca mine, puteți intra pe site-ul oficial Wizarding World pentru a face un scurt test ca să vedeți în care dintre case ați fi voi repartizați. Eu una sunt un proud Hufflepuff. Iar dacă o să faceți testul aștept comentarii cu rezulatul vostru. 


Revenind la carte, pe tot parcursul seriei vedem lupta constantă dintre Harry Potter și Voldemort sau Tom Riddle. Aceasta luând sfârsit abia în cea de-a 7-a carte. 


Ceea ce am apreciat eu foarte mult la Rowling este ambianța pe care a creat-o și faptul că a dat importantă și celor mai mici detalii. Cumva cred că atenția aceasta a ajutat-o să creeze una dintre cele mai populare lumi de fantezie de până acum. 


O altă parte pe care se focusează J.K. Rowling este relația dintre Harry Potter și Draco Malfoy și în general această rivalitate care există între Gryffindors și Slytherins. 


Dacă sunteți fani Draco Malfoy, sau în special fani ai ship-ului Dramionie vă recomand și carte Manacled. Care deși este un fanfiction, este scrisă la fel de bine și ne arată un alt potențial sfârșit decât cel pe care îl avem în seria originală. 


De asemenea, Ella Martine a scris câteva cântece superbe despre anumite personaje, cum ar fi: Draco- Chosen One, The Boy Who Lived despre Harry, Sixth in Line despre Ron. Și multe altele pe care le gătiți pe canalul ei de Youtube. 


Dacă doriți să citiți sau să recitiți Harry Potter,  puteți achiziționa seria completă de aici : Harry Potter


Puteti viziona prezentarea video aici:

 


Un articol scris de Emanuela Buibas