Boban Alexandru Stefan: Drumul de la Jiul Petrosani la Liga a III-a și Amintiri matinale pline de zâmbete

 Boban Alexandru Stefan, în vârstă de 21 de ani, și-a dedicat pasiunea pentru fotbal celor zece ani petrecuți la Jiul Petrosani, unde a excelat pe postul de atacant. Experiența sa în cadrul acestei echipe a început încă din juniorat, fiind singura sa echipă de-a lungul acestei perioade formativă. Cu mândrie, Boban poate să se laude cu 3 campionate consecutive câștigate alături de echipa de juniori under 19. Succesele din teren au fost marcate de o pasiune de neoprit și abnegație, conturând un palmares de invidiat în rândul echipei sale de tineret. Cu toate acestea, drumul spre turneul final nu a fost lipsit de provocări, iar un baraj tensionat împotriva celor de la Rovinari a adus o înfrângere cu scorul strâns de 1-0, ratând astfel calificarea dorită. Parcursul său în fotbalul juvenil nu a fost doar despre performanțe, ci și despre leadership. Boban a fost desemnat capitan al echipei la categoria under 15, reflectând nu doar abilitățile sale tehnice, ci și caracterul și capacitatea de a ghida echipa.

În prezent, Boban Alexandru Stefan se află în discuții cu o echipă din Liga a III-a. Așteptările cresc, iar viitorul său în fotbalul profesionist se profilează promițător. Vom urmări cu atenție evoluția sa și vom vedea cum își va desăvârși cariera în acest nou capitol al aventurii sale sportive. Amintirea matinală plină de zâmbete adaugă o notă de umor în povestea sa. La ora 06:00 dimineața, înaintea antrenorilor, Boban, somnoros și hotărât să se pregătească pentru meci, a căzut victimă unei glume bine puse la punct. Antrenorii i-au spus că meciul a fost amânat, iar el, luând totul în serios, a început să plece, doar pentru a fi întors din drum de râsetele antrenorilor. Un moment amuzant care a adus un zâmbet înaintea provocărilor ce urmau pe teren. 😄

Partea a doua a acestei sesiuni de interviu este surprins priunt-run Q&A oferă o privire mai aproape în lumea lui Boban Alexandru Stefan, dezvăluind amintiri, experiențe și gânduri personale.

I :Care este amintirea ta preferată din cei 10 ani petrecuți la Jiul Petrosani?

R: Am multe amintiri, una dintre ele este atunci cand am marcat impotri-va Calanului un gol frumos de la distanta .

i: Cum te-ai simțit când ai purtat banderola de căpitan la echipa under 15?

R: M am simtit foarte bine, mi-au dat multa incredere pe vremea aceea la acel meci Damian Militaru si Marin Tudorache. Nu ma asteptam sa fiu capitan insa ei au avut incredere in mine si m-au motivat foarte mult oferindu-mi aceasta oportunitate de a fi capitan..

i: Ce înseamnă pentru tine să fii un atacant "dur" pe teren?

R: Pentru mine a fi dur pe teren inseamna sa intri la minge sa nu iti fie frica de contactul cu adversarul.

i: Cum te pregătești mental înaintea unui meci important?

R: Pai mental inaintea unui meci important mereu stau acasa, ma uit la un film sau urmaresc alte meciuri / jucatori care joaca pe postul meu iar apoi ma culc devreme pentru a putea fi in forma maxima la ora meciului.

I : Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta până acum și cum ai depășit obstacolul respectiv?

R: Cel mai dificil moment a fost cand m-am despartit de echipa care ma crescut Jiul Petrosani, insa in viata unui jucator treci si prin aceste momente. Am reusit sa trec si peste acest moment mai greu dar am reusit. iar in prezent sunt in discutii cu unele echipe.


I: Ce sfaturi îți oferă tatăl tău înaintea fiecărui meci și cum te influențează acestea?

R: Mereu imi spune sa imi dau viata pe teren pentru echipa sa nu ascult gurile rele si sa fiu concentrat suta la suta la meci.

I : Cum descrii relația ta cu ceilalți colegi din echipă?

R: Relatia mea a fost si este una foarte buna cu ei.

I: Care este cel mai mare vis fotbalistic pe care îl ai?

R: Visul meu este de a juca pentru Dinamo Bucuresti.

I: Dacă ai putea juca în orice echipă din lume, care ar fi aceea și de ce?

R: Daca as putea juca pentru orice echipa din lume ar fi Dinamo Bucuresti, deoarece sunt fan de mic copil inrait iar acesta este visul meu. Si voi lupta sa ajung acolo!

I :Care consideri că a fost cel mai important gol marcat de tine și de ce?

R: Unul dintre goluri care mi-a placut foarte mult a fost impotri-va calanului, este important deoarece am obtinut victoria prin acel gol.

I :Ce te inspiră în afara lumii fotbalului?

R: Creeatia lor de joc.

I: Cum ți-ai dezvoltat abilitățile de lider pe parcursul carierei tale?

R: Mereu ca un lider cand a fost cazul mi am tras colegii de la spate si le am spus ca doar jucand ca o echipa impreuna vom reusi lucruri mari.

I: Cine este jucătorul tău preferat și de ce îți place stilul său de joc?

R: Jucatorul meu preferat este Gabriel de Moura, imi place stilul sau pe teren deoarece alearga foarte mult, se implica in joc si este un fundas de banda de calitate.

I: Cum te relaxezi și recuperezi după un meci intens?

R: Dupa un meci intens ma odihnesc cateva ire, iar apoi iau o masa in oras ies sa ma plimb.

I : Care este ritualul tău preferat înaintea unui meci?

R: Nu am unul.

I: Dacă ar fi să alegi o calitate pe care o consideri crucială în fotbal, care ar fi aceea și de ce?

R: Nu sunt calitati cruciale in fotbal sincer sa fiu.

I:Cum gestionezi presiunea și așteptările atunci când joci într-un meci decisiv?

R: Daca stiu ca urmeaza sa joc intr-un meci decisiv ma odihnesc bine ma relaxez ca a doua zi sa fiu suta la suta pentru meci.

I: Care este cea mai mare învățătură pe care ai primit-o de la un antrenor și cum te-a influențat?

R: Cea mai mare invatatura am primit-o de la Kandut Cosmin fostul meu antrenor de la under 19 mereu mi-a spus sa joc simplu sa pasez sa merg mai departe si fara mukte driblinguri. Aceasta invatatura ma ajuta si in ziua de azi ii multumesc pe acesta cale pentru tot ce ma invatat de a lungul parcusului meu la Jiul.

I :Ce crezi că aduci distinctiv echipei tale pe teren?

R: Cred ca aduc un plus echipei deoarece nu pierd mingea, cum spuneam pasez foarte repede, scot adversarii din joc de multe ori usor.

I: Dacă ar fi să alegi un moment în care ai simțit că ești cu adevărat în "zona de performanță," care ar fi acela?

R: Am simtit ca sunt in zona de performanta atunci cand am castigat 3 campionate la rand cu Jiul Petrosani under 19, am simtit cu adevarat ca sunt fotbalist la o echipa mare si de traditie precrum Jiul Petrosani.

I: Cum te implici în comunitatea locală ca fotbalist?

R: Momentan nu mai ma implic in comunitatea locala. Dar poste pe viitor cine stie ce imi rezerva Dumnezeu.

I :Care a fost cea mai mare provocare cu care te-ai confruntat în cariera ta și cum ai depășit-o?

R: Cea mai mare provocare a fost cand am ramas fara echipa dupa 10 ani de activitate. Am fost dezamagit ca nu imi mai gaseam echipa. Era si pandemia pe atunci dar am trecut cu bine multumesc lui Dumnezeu si acum sunt in discutii cu cateva echipe destul de bune si am depasit acesta situatie cu bine.

I: Cine a fost modelul tău în fotbal în perioada de juniorat?

R: Modelul meu in fotbal a fost Vlad Rusu si inca este as putea zice de atunci din perioada junioratului.

I:Cum descrii relația ta cu antrenorii pe parcursul carierei tale?

R: Relatia mea cu antrenorii este una buna, le multumesc mult pentru tot ce m-au invatat Damian Militaru, Cosmin Kanduth si Sorin Ghitan.

I: Ce înseamnă să fii lider pentru tine și cum aplici acest concept în viața de zi cu zi?

R: Sa fi lider inseamna sa stii sa gestionezi multe situatii. Sa tragi echipa de la spate in cele mai grele momente sa le ridici moralul cat de mult posibil si sa ii faci sa inteleaga ca nimic nu e imposibil.

I: Cum îți menții motivația și pasiunea pentru fotbal constantă în ciuda provocărilor?

R: In ciuda provocarilor, nu ascult de lumea rea. Ii las sa vorbeasca eu imi fac treaba cat pot de bine.


I :Care este obiectivul tău pe termen lung în fotbal?

R: Obiectivul meu este sa ajung la Dinamo Bucuresti, si voi trage tare sa ajung acolo unde imi doresc.


I: Dacă ai putea schimba ceva în regulile fotbalului, ce ar fi acela și de ce?

R: Nu as schimba nici o regula.


I: Cum îți imaginezi că va arăta fotbalul în următorii 10 ani?

R: Fotbalul peste 10 ani va fi cu mult peste ce este acum, cu jucatori tineri de potential, si cred ca si Romania peste 10 ani va arata mult mai bine legat de fotbal.


I :Ce sfat ai oferi tinerilor fotbaliști aspiranți care își doresc să atingă succesul în acest sport?

R: Un sfat pentru copii, credeti in voi nu in gura lumii, nu va lasati batuti orice ar fi. Un fotbalist trece prin momente bune si prin mai putin bune. Lasati prietenii lasati tot ce va trage in jos si munciti in fiecare zi pentru visul vostru.



În încheierea acestei povești impresionante despre Boban Alexandru Stefan, nu putem decât să privim cu entuziasm spre viitorul său fotbalistic. Cu o carieră solidă la Jiul Petrosani și cu ochii îndreptați către Liga a III-a, tânărul atacant promite să aducă pe teren pasiune, determinare și un zâmbet molipsitor.


Amintirile sale pline de culoare, de la golurile spectaculoase până la momentele amuzante din culisele antrenamentelor, conturează un portret autentic al unei călătorii în lumea fotbalului. Sesiunea de Q&A ne-a oferit o privire mai aproape în inima și mintea lui Boban, aruncând lumina asupra sacrificiilor, visurilor și valorilor care îl ghidează.


În drumul său spre Liga a III-a, cu discuții în desfășurare și așteptări crescânde, vom continua să-i urmărim evoluția cu sufletul la gură. Poveștea lui Boban Alexandru Stefan nu este doar despre fotbal; este un portret al perseverenței, pasiunii și dorinței de a atinge culmile succesului în acest sport.


Cu goluri memorabile, amintiri pline de învățăminte și un vis măreț de a juca pentru Dinamo București, Boban este într-adevăr un jucător care promite să lase o amprentă durabilă în lumea fotbalului românesc. O poveste impresionantă și motivantă care ne amintește că, uneori, drumul către succes este la fel de important precum succesul în sine. Cu fiecare pas pe teren, Boban ne amintește că fotbalul este mai mult decât un joc; este o călătorie, o poveste și, în cele din urmă, o trăire extraordinară. Așadar, să-l urmărim pe Boban în acest nou capitol al carierei sale, cu nerăbdare și entuziasm, în speranța că cel mai bun este încă înainte. 

Autor : Mihaela Pacurar