The Song Of Achilles sau Cântul Lui Ahile, este o carte care are la bază faimosul mit al semi-zeului Greciei Antice, Ahile


 

O carte care se încadrează în literatura Young Adult: “The Song Of Achilles” de Madeline Miller. 


The Song Of Achilles sau Cântul Lui Ahile, este o carte care are la bază faimosul mit al semi-zeului  Greciei Antice, Ahile. 


Povestea este scrisă integral din perspectiva lui Patrocle, care, în copilărie, datorită circumstanțelor este exilat din regatul tatălui său și ajunge la curtea legendarului rege Peleu. 


Acolo îl întâlnește pe fiul lui Peleu și al zeiței Thetis, Ahile. Cu care, de-a lungul anilor clădește o relație puternică. 


În adolescență, cei doi sunt educați și antrenați de centaurul Chiron. Însă, Thetis arată limpede că nu privește cu ochi buni dragostea fiului ei pentru un muritor. 


Între timp, se află de răpirea prințesei Elena și începe faimosul război Troian, la care Ahile și Patrocle sunt ambii nevoiți să ia parte. 


Madeline alege să nu îndrepte atât de mult atenția asupra câmpului de luptă. În schimb, în prim plan este tabăra în care stau cei doi. Ceea ce este oarecum de înțeles, din moment ce totul este relatat din perspectiva lui Patrocle, iar el se focusează mai mult pe tratarea și vindecarea celor răniți. 


Trebuie să avem în vedere faptul că acest război a durat 10 ani. Iar ceea ce am apreciat foarte mult la autoare, este că a reușit să facă vizibilă trecerea personajelor principale de la copii, la adolescenți, la adulți în toată firea. 


Finalul cărții, deși știam ce v-a urma, a avut un impact emoțional la fel de mare. Iar, pentru mine a rămas una dintre nuvelele pe care le recomand cel mai des pretenilor. 


Celor care vor să citească cartea, sau care au făcut-o deja le recomand să asculte și melodia celor de la “Gang of Youths- Achilles, come down”. 


In caz că doriți să achiziționați cartea aveti acest link:  Cartea “The Song Of Achilles”


Un articol scris de Emanuela Buibas