Poezii dedicate lui Nicolae Dobrin

Cum am facut bani la toate varstele


 

  Fara bani nu se poate trai, dupa parerea mea, iar eu am realizat lucrul acesta de la o varsta foarte mica.

  Mult timp m-am gandit cum pot face rost de bani legal, ca minora, si cam pe la varsta de 8 ani am facut primii mei bani pentru ca am vandut limonada pe strada la toti vecinii mei.

Am avut profit destul de mare, adica asa mi se parea la varsta aia, cand nu stiam bine sa gestionez banii si nu intelegeam valorea lor foarte bine. Nu mai tin minte exact suma, dar am strans in jur de 50 de lei intr-o zi.

   Din clasa a 5a mi-am facut card bancar pentru bursa de merit, pe care inca o iau in prezent. Nu mai tin evidenta la cati bani imi intra, dar cred ca aproximativ 400 la 3 luni?!?

Apoi, pe la 12 ani am vandut din nou, in strada, popcorn, impreuna cu prietenele mele si atunci ne-a mers mai bine, pentru ca aveam mai multi prieteni care au venit sa cumpere. Am vandut o zi intreaga si am facut 100 de lei aproximativ, pe care i-am impartit la 4 persoane, si am renuntat pentru ca ne-am descurajat si nu mai aveam resurse.

   Nu mai adaug faptul ca am tinut bine de banii mei pe care i-am primit de la ziua mea si sarbatori.

   La varsta de 14 ani am inceput sa fiu foarte interesata de manichiura si m-am uitat la foarte multe cursuri online, dupa care la 15 ani deja prietenele mele veneau doar la mine sa

le fac unghiile, am devenit foarte buna si am luat in jur de 70 de lei pe set. Apoi, am renuntat sa mai fac unghii prietenelor mele, si in prezent mi le fac doar mie. Dar probabil voi reincepe.

    In vara trecuta am devenit cunoscuta pe TikTok si am inceput sa primesc destul de multi bani, de exemplu, in 2 ore mi-au intrat 35 de lei in cont, dar am avut si zile in care mi-au intrat doar 10 lei. Daca ma ocupam mai mult stiu ca as fi reusit sa fac sute de lei pe zi,

dar am renuntat si la asta in mare parte.

   Recunosc ca nu mai stiu sa am grija de banii mei si ii cheltuiesc de fiecare data cand

fac rost de ei.

   In concluzie vreau sa evidentiez faptul ca banii se pot face indiferent de varsta, si cu perseverenta se poate ajunge si la sume mari. Sfatul meu pentru toata lumea este sa nu renunti niciodata pentru ca la un moment dat se vor vedea rezultatele. Eu cred ca in scoli acest subiect ar trebui mai discutat deocarece copiii trebuie educati sa isi gestioneze banii si sa ii aprecieze mai mult pentru ca nu se fac peste noapte.


Lara