Vacanta de Vara

 Vacanța de vară... ce îți poți dori mai mult ? Distracție, voie bună, excursii, momente de neuitat și multe altele. Vacanța de vară este una ideală pentru toți elevii și nu numai.
Acesta este cel mai așteptat moment din an de către toți elevii. Singura perioadă în care toți putem uita de grija școlii, a micilor certuri dintre noi și să ne bucurăm de zilele călduroase. După un an de școală este bine meritată și o vacanță de 3 luni în care putem face ce vrem. Mergem la mare, la munte oriunde vrem. Pot spune că vara este preferata tuturor. Cui nu i-ar place să se plimbe pe nisipul fierbinte de la mare, sau cine nu s-ar bucura de aerul proaspăt de la munte ?
Zilele vacanței de vară s-au apropiat destul de repede de final. Cu toții ne-am făcut planuri pentru bine meritata vacanță după un an școlar plin de realizări. Unii am mers la bunici , alții la mare, la munte.
La bunici
Cine nu are bunici, să-şi cumpere! Pentru că vacanţele de vară au un farmec aparte dacă sunt petrecute în casa bunicilor, oriunde ar fi ea. Vacanţele la bunici fac parte din copilăria fiecăruia dintre noi şi sunt foarte importante. Poveştile bunicului, mirosul de plăcinte din cuptorul bunicii, joaca cu animalele, acestea nu se pot uita toată viaţa. Și ce poate fi mai frumos decât să ne mutăm cu toată familia câteva zile la țară? Lăsăm blocurile pentru curtea cu grădină, agitația orașului pentru animalele din curte și poveștile de seară pentru plimbările lungi și răcoroase în jurul casei.

La mare
Vacanța la mare : posibilitatea de a evada din viața cotidiană și de a ne refugia pentru câteva zile în liniștea mării, unde "nisipul sărută marea". Cu mic cu mare așteptam vacanța la mare pentru a ne relaxat pe plajă, pentru a sta la soare să ne bronzăm, și să nu uităm de "micile jocuri" în apa mării.

La munte
Cine este sătul de aglomerația orașelor și are nevoie de liniste alege muntele, nu-i așa? Câți dintre noi nu am da viața la oraș pentru una la munte în mijlocul vrei? Aer curat, vremea de afară care poți spune că este perfectă : nici exagerat de cald, dar nici să înghețăm, liniștea care te înconjoară, si să nu uităm de faptul că poți vizita foarte multe obiective în funcție de zona în care alegi să călătorești.

"Tot ce este bun, tot ce este magic se întâmplă între lunile iunie și august." - Jenny Han

autor : Mariana Gorea