Nu te lasa influentat de ceea ce spun altii


De câte ori în viață ai auzit:"Nu va merge" . "Stai acolo unde ești că stai bine. Visezi cu ochii deschiși" "Ce te-ai îmbrăcat așa azi? Nu vezi că nu-ți stă bine?". Eu am auzit lucrurile astea și încă multe altele. Uneori a fost doar vocea mea interioară, însă deseori au fost vocile altora.
Nu există persoană care să fi reușit ceva în viață fără să fie criticată. Timpul m-a învățat să nu bag pe oricine în seamă. Gândește-te ce rol are acea persoană în viața ta și cât de mult te influențează criticile acesteia.

Orice ai face, orice ai spune inevitabil se va găsi minim o persoană care să nu fie de acord cu tine, cu acțiunile tale, cu modul tău de a fi. Ei, și ce dacă? Ce cred alții despre tine nu e treaba ta, este în totalitate treaba lor.
Este normal să ținem cont de părerile persoanelor care fac parte din viața noastră. Dar, în momentul în care ajungem să depindem de părerea lor, să nu putem lua decizii singuri, să căutăm aprobarea în fiecare lucru pe care îl facem sau dacă ne influențează negativ, atunci e momentul să spunem STOP. Tu ești stăpânul vieții tale și numai tu știi ce e bine pentru tine. Acceptă sfaturile bine intenționate și nu te lăsa condus de ceilalți.

Cu toții vrem să fim plăcuți de ceilalți, dar nu trebuie să uităm ceea ce suntem pentru a face pe plac altora. Dacă ții cont de fiecare părere, vei uita să fii TU.
Așadar, uite câteva semnale de alarmă care ar trebui să te pună pe gânduri, ca să îți dai seama că te lași influențat de părerea celor din jur:
Nu mai faci sau nu ai făcut niciodată lucrurile care îți plac cu adevărat.

Ai tendința să spui întotdeauna DA, chiar dacă nu ești de acord cu persoana respectivă.
Îți este teamă să spui ceea ce gândești.
Eviți să te întâlnești cu anumite persoane din cauză că te-ar putea critica.
Îți petreci timpul cu oameni cu care nu te simți bine.
Trăiești cu impresia că oamenii te judecă tot timpul.
Nu contează ce spun alții, ce vor alții … contează doar ce vrei tu! Pentru că acceptând pe alții să te conducă e ca și cum ai depinde de acei „alții” indiferent cine ar fi ei. Fiecare pas, greșit sau corect să-l faci tu. Nu contează rezultatul, oricum din greșeli se învață și următorul pas sigurat nu va mai fi greșit.
Lasă în urma ta toate acuzele și dorințele altora. Lasă-le pentru a face loc dorințelor tale.
Nu contează ce spun alții, ce fac alții. Viața nu se rezumă la „alții” ci la tine, la persoana ta. Oricum, nimeni dar absolut nimeni nu-ți poate trăi viața. Doar tu o poți trăi. E alegerea ta cum o faci, influențat doar de propria persoană.

Viața ta nu aparține celor din jur. La sfârșitul zilei, tu ești singura persoană care trebuie să ia decizii. Ceilalți nu știu ce e mai bine pentru tine și ce pot face e numai să își spună părerea. Alegerea bună pentru ei poate fi complet greșită pentru tine deoarece opinia fiecăruia e bazată pe experiența și gândurile proprii. Nu încerca să faci tuturor pe plac, pentru că în final, tu trebuie să trăiești cu alegerile făcute.

Nu uita! Singura persoană căreia trebuie să îi faci pe plac ești tu.

autor: Mariana Gorea