Primul sarut


Primul este ceva special, ceva ce nu poți să descrii. Fiecare dintre noi simțim ceva… aparte și, în plus, primul sărut ar trebui să fie cu o persoană față de care ai o atracție puternică.  Primul sărut e chiar foarte plăcut … e ceva magic… ești doar tu cu el/ea.
Emoţiile care însoţesc primul sărut fac ca acesta să fie hotărâtor pentru evoluţia relaţiei, fiind la fel de important ca primul „te iubesc“.
Poți avea senzația că timpul se oprește în loc, că ai fluturași în stomac, emoții … până și teama că te vei face de râs fiindcă nu te-ai mai sărutat niciodată are farmecul ei. Sărutul este un fel de a-ți exprima sentimentele într-o relația intimă. Fiecare are un mod personal de a săruta. Un sărut poate “spune” multe despre ceea ce simțim în acel moment față de el/ea.
Pornind de la Albă ca Zăpada şi Frumoasa din Pădurea Adormită, chiar şi poveştile ne învaţă despre importanţa primului sărut.
Astfel, sărutul este o parte esenţială a dezvoltării individului, nu doar a relaţiei.  Mulţi adolescenţi şi tineri adulţi consideră că primul sărut ar trebui să aibă loc între 12 şi 14 ani, două treimi dintre aceştia declarând că sărutul franţuzesc este potrivit chiar şi la această vârstă.
Sărutul nu este un act neplăcut, scârbos, cum zic unii, dimpotrivă, este ceva natural și normal. La primul sărut, nu cred că mai ai timp să te gândești la ce se întâmplă în acel moment. Saliva nu este un fluid scârbos atâta timp cât permanent există în cavitatea orală și ne ajută să vorbim, să înghițim, ne umezește buzele. Nu te gândi la ce se va întâmpla cu buzele tale, ci la ceea ce vei simți tu și dacă vei mai dori să te săruți cu persoana respectivă. Oricum, cu fiecare sărut înveți altceva.

Sărutul este punct şi virgulă în gramatica dragostei. – Hacob Paronian

autor: Mariana Gorea