Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Alunecand pe zapada


 Iarna🌨️❄️unul dintre anotimpurile mele preferate. In ciuda faptului ca este frig si de multe ori o vreme posomorâtă, peisajele montane pe timp de iară si ulițele saturilor, dealurile imense pline de zăpadă si bune de dat cu sania depășesc orice defect

Aceast anotimp vine cu miros de vin fiert, o cabana plina de prieteni, o stațiune bună de schiat si de dat cu placa si nu in cele din urmă nesfârșita bătaie cu bulgări ❄️

Presată de timp si de situația actuală in pragul sărbătorilor  am reușit sa găsesc o cabana in care sa imi înghesui toți prieteni mei pasionați de schi . Anul acesta am ales echipament de schi de la Dechatlon. Si aici ma refer nu doar la schiuri,bete,clapari,casca,ochielari. 

Imi place sa ma dau cu schiurile si câteodată când ma simt mai curajoasa si pregătită să mă lovesc încerc si cu placa dar de fiecare data cand ajung la jumătatea pârtiei nu o pot părăsi fără sa gust din zăpadă, rezultatul aterizări mele pe burta. Acest gen de căzătură sunt motivele de râs neîncetat seara când ne strângem la povești, si in acelasi timp povesti de spus nepoților,pentru ca fiecare dintre noi vrea sa audă ce prostii puteam face in perioada adolescenței. Dar pentru a nu simti zapada pana la piele de data aceasta mi-am ales o imbracaminte pentru schi potrivita, calduroasa si impermeabila.




Acest articol sper ca va făcut să  apreciați acest anotimp, doar in cazul in care poti privi mai departe de mocirla de pe stradă și in caz ca nu o faci... Sa stii ca iarna e frumoasa chiar daca iti pui două perechi de pantaloni, trei bluze un hanorac si o gheacă cu doua straturi de blană . 

Mulți dintre noi preferă vara, din cauza căldurii, libertăți, festivalurilor, dar nici un anotimp nu aduce melancolia si dorul de copilărie mai mult ca iarna... alunecand pe zapada.


autor: Eva-Maria Purtuc