- Solicitați un link
- Alte aplicații
- Solicitați un link
- Alte aplicații
- Australia- cea mai lunga vacanta este cea de Craciun.Vara incepe oficial in decembrie pana in februarie si prin urmare include sarbatorile de Craciun si Anul Nou . Vacanta de Craciun dureaza 6 saptamani din decembrie pana in ianuarie. 200 de studenti frecventeaza scoala pentru 200 zile pe an iar dimineata ei incep la 9 pana la 15 jumate. Dimensiunea medie de elevi intr-o cls este de 18.
- Brazilia-scoala incepe la 7 am pana la amiaza astfel incat copii pot merge acasa sa serveasca pranzul cu parintii lor. exista 3 sesiunni pe zi pentru a satisface cererile de spatiu . copii participa doar la o sesiune pe zi. Dimensiunea medie a unei clase este de 30+ . Matematica,geografie,educatie sportiva,istorie,stiinta si portugheza sunt principalele materii.
- Canada- in aprilie de ziua pacalelii 2015 Canada a anuntat ca vor introduce un an intreg de scoala fara vacanta in 2017. Ei bine,a fost doar o farsa. Oricum copiilor le sunt oferite mai multe optiuni bilingve(franceza,engleza)
- China- anul scolar incepe de la inceputul lui septembrie pana la jumatatea iuliei. Intr-o clasa sunt de obicei 21 de elevi.studentii au acces la calculator ,raportul fiind 1:2
- Elvetia- elevii au pauza de masa inte orele 12 si 14 si atunci merg acasa pentru pranz.
- Scolile Finlandeze sunt considerate cele mai bune din lume. Pana in anul al 3 lea nu se dau teste,nu exista teste nationale pana in anul al 12 lea iar profesorii sunt de incredere si respectati.
- Franta-la masa de pranz copii sunt serviti cu 3 feluri de mancare care este pregatita de bucatari speciali si nutritionisti. De asemenea sistemul educational este destul de strict. Scoala se incepe de dimineata de la 8 pana dupa-amiaza la 16. Anul scolar incepe in august pana prin iunie. Uniformele nu sunt necesare dar imbracamintea religioasa este interzisa. Media de elevi intr-o clasa este de 23.
- Germania –in prima lor zi de scoala copii primesc un con pe care il pot umple cu dulciuri,snacks-uri,articole de arta,pachete sau mici cadouri pe care le vor deschide numai la scoala.
- India-de obicei scoala incepe prin mai sau iunie si sfarseste prin martie. Studentii primesc vacante religioase de Diwali,Dussera si Craciun.
- Japonia- copii merg singuri la scoala inca din primele clase. De asemenea isi curata clasa. Nu au cantina asa ca isi aduc de acasa pachet cu mancare numit bento. Uniformele scolare sunt necesare de asemenea sunt si anumite reguli legate de coafuri,pantofi si lungimea fustei. Primii 9 ani de scoala sunt obligatorii. Scoala se incepe din aprilie pana in martie cu vacanta de vara,iarna si primavara. Intr-o clasa sunt 29 de elevi.
- Kenya- anul scolar in Kenya este divizat in trimestre. Este de asteptat ca parintii sa plateasca scoala copiilor. Multi copii merg la scoala chiar daca nu isi permit.scoala se incepe la 8 dimineata si se termina la 16. De asemenea multe scoli asigura masa de pranz. Ca un rezultat al legislatiei din 2003 mai mult de 3 milioane de studenti s-au inscris in scoala primara in 2012 decat in 2003 iar numarul de scoli a crescut la 7.000 . Intr-o clasa sunt 30 elevi.
- Anul scolar in Nigeria incepe in ianuarie si sfarseste in decembrie. Anul este divizat in trimestre si intre ele exista o pauza de 2 luni. Scolile din Nigeria sunt foate stricte cu privire la codul vestimentar,inclusiv parul si accesoriile.
- Olanda-copii olandezi incep scoala dupa a patra lor zi de nastere desi asta ar fi un dezavantaj in randul copiilor care incep scoala haotic pe la jumate sau cand implinesc ei varsta necesara. Pana la varsta de 6 ani se joaca si invata abilitati sociale ca apoi sa inceapa adevarata scoala. Gen gradinita. Oricum,pana la varsta de 5 ani scoala nu e obligatorie.
- Polonia- copii polonezi poarta in prima zi de scoala o strój galowy-costum formal-o bluza alba,pantaloni albastri sau fusta pentru fete sau costum. Mai exista de asemenea si o ceremonie de deschidere unde copii depun juramant ca elevi ai primei clase.
- Romania- pana in clasa a 10 a scoala este obligatorie. Din 1989,sistemul de invatamant romanesc este intr-o continua reorganizare laudata si criticata. Scoala incepe in septembrie si se termina in iunie la sfarsit. Vacanta de iarna se ia in Decemrie pana in ianuarie adica 2 saptamani iar cea de Pasti cam cu o saptamana sau cateva zile inainte de Pasti ,aceasta tinand o saptamana. Vacanta de Vara incepe prin iunie cand se termina si anul scolar.
- Rusia- copii incep scoala pe 1 septembrie de Knowledge Day(ziua cunostintei?) pana in mai Multi copii aduc o pereche de pantofi de schimb la scoala. Scoala elementara inclusiv liceul sunt de obicei in aceeasi cladire. Rusia are cea mai mare rata de alfabetizare din lume: 98% din copii sunt capabili sa citeasca. Uniformele nu sunt necesare in schimb copii sunt incurajati sa se imbrace cat mai calduros. Media elevilor pe clasa este de 16.
- Taiwan- la inceput de scoala elemenatra elevul incepe anul purtand uniforma noua,carand un nou ghiozdan,avand un nou penar si optional o cutie de mancare.
CURIOZITATI:
10 cele mai vechi universitati:Universitatea al-Qarawiyyin , Universitatea din Bologna , Universitatea Oxford , Universitatea din Salamanca , Universitatea din Paris , Universitatea Cambridge , Universitatea din Padova , Universitatea din Napoli Federico al II-lea , Universitatea din Siena , Universitatea din Valladolid.(link catre top universitati vechi)
Cea mai mică școală din lume se află în Torino, Italia și are doar un singur elev
Băieții și fetele sunt educați separat în Iran până când ajung la universitate. Chiar și cadrele didactice trebuie să fie de același sex ca și clasele care le predau.
America este locul unde veți găsi cel mai vechi învățător din lume, Agnes Zhelesnik, care are o vechime de 101 de ani
China este tara unde copii primesc cele mai multe teme. Cam 14 ore pe saptamana le ia sa fac temele.
Melodia saptamanii
- Solicitați un link
- Alte aplicații