Din literatura Young Adult povestim despre cartea Six Of Crows de Leigh Bardugo

Sighisoara

Oraș medieval, zonă încărcată de istorie, peisaje de vis, totul într-un singur oraș : Sighișoara.
În inima Transilvaniei, departe de agitație și stresul ce năruie viața cotidiană, se află frumosul oraș Sighișoara . Cetatea medievală a Sighișoarei este legată istoric de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit în cetate.
Este un oraș superb care adăpostește o istorie de mii de ani, un oraș unde conviețuiesc în armonie mai multe naționalități. Este un adevărat oraș-muzeu. Datorită arhitecturii sale remarcabile, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei".
Principalul punct de atracție al Sighișoarei este cetatea medievală, cu turnuri, bastioane, biserici păstrate cu aceeași frumusețe până în zilele noastre: Turnul cu Ceas este principalul punct de intrare în cetate , este una din imaginile simbol ale Sighișoarei.
Principala atracție a cetății o reprezintă Festivalul Medieval de la Sighișoara care are loc an de an la sfârșitul lunii iulie.
Dacă în trecut aici se judecau procesele și se făcea comerț, astăzi Piața Cetății este un loc foarte bun de pierdut vremea la o limonadă sau la o bere rece. Pe drumul îngust ce duce spre Turnul cu Ceas, pe partea dreaptă, întâlnim “Casa cu cerb” și “Casa Vlad Dracul”. Urcând pe Strada Școlii spre Scara acoperită a școlarilor ne putem opri în nenumăratele magazine cu suveniruri, aflate pe stânga și pe dreapta străzii.
Emblematic pentru Cetatea Sighișoarei, Turnul cu ceas trebuie neapărat vizitat. Chiar dacă în plin sezon cozile pentru bilete sunt mai lungi și este aglomerat, priveliștea din turn merită așteptarea.
Pe lângă obiectivele cunoscute ce pot fi vizitate, străzile înguste, din alt veac, cu clădiri de o arhitectură aparte.

După părerea mea, Sighișoara este singurul oraș care își menține unicitatea, și cel mai important, este o zonă care te încarcă cu o altfel de energie, te relaxează. Sincer, merită vizitat!

autor: Mariana Gorea